Производство на Басейни, Резервоари,    Биологични пречиствателни станции

Кобо Б ООД изпълни своите ангажименти в срок с изключителен професионализъм.
Съвместна дейност ни дава увереност, че фирма Кобо Б ООД е надежден и коректен партньор, с който ще продължим сътрудничеството си и в бъдеще.

Генко Генов,
Изпълнителен Директор ЗМБГ АД

Технология на монтаж

С оглед на терена се определя точното местопложение на басейна. Желателно е да е разположен на място, където максимално дълго време ще е огряван от слънцето, далеч от дървета и засенчващи съоръжения. Филтриращите системи се инсталират в шахта изградена от бетон или полипропилен и се поставят в близост до басейна. Възможно е да бъдат сложени в мазето или сутерена на къщата. Басейните до определен размер се изработват в производствена база и се транпортират до мястото за полагане. При определени обстоятелства ваната може да бъде изградена и на място.

Строителната подготовка за вграждане се състои от оформяне на изкоп, с 40-50 см по-широк от вътрешния размер на басейна. Дълбочината на изкопа зависи от тази на басейна и начина на вграждане.За основа се излива бетонна армирана плоча с дебелина 10-15 см. Върху нея се полага екструдиран полистирен за намаляване на топлинните загуби и поемане на евентуални неравности на терена. Препоръчваме между отделните ребра на басейна да се положи екструдиран полистирен за да се намалят топлинните загуби и по стените на басейна. В изкопа се спуска готовият окомплектован басейн (с монтирани дюзи, скимери, сифони, подводни осветления, уреди за насрещно течение, хидромасаж и др. ), в зависимост от желанието на клиента. Фиксира се горния ръб. Стените на басейна (между изкопа и ваната) се изливат от земновлажен бетон постепенно като етапите са следните: басейна се пълни 20-30 см с вода и след това се засипва отвън 20-30 см. На следващият ден се пълни с още 20-30 см вода и се бетонира на същата височина и т.н.... При засипването бетонът не трябва да се вибрира, за да не се деформират стените на басейна. Пречиствателните съоръжения на басейна се монтират в шахта от бетон или полипропилен.

Реалният срок за изграждане на басейн от изкопа до пускането в експлоатация е в рамките на 2-4 седмици.

Фирмата ни не извършва строителни работи. По ваше желание можем да наемем строителна фирма, която под наше ръководство да ги извърши.Офис на КОБО

1510 гр.София
ул. Христаки Павлович 15,
(на ъгъла с ул. Петрохан)

Тел./факс 02 945 40 07
моб. 0888 636 084
моб. 0888 493 306
E-mail:   

Facebook
» Контактна форма1510 София, ул.Васил Петлешков 20    Тел./факс +359(2)9454007     Моб. 0888 493306     E-mail:

КОБО-Б ООД 2018.    Всички права запазени