Производство на Басейни, Резервоари,    Биологични пречиствателни станции

"Кобо Б" ООД извърши зададените поръчки с голям професионализъм, спазвайки нашите изисквания и срокове на изпълнение. Успешната съвместна работа с фирма "Кобо Б" ООД ни дава основание да дадем висока оценка на обслужването и срока на изпълнение на поръчките и да я препоръчаме като коректен, надежден и компетентен партньор.

Георги Герганов,
Управител Стимекс ООД

Басейни

Полистоунът е материал от групата на полипропилена, с много добри физикомеханични характеристики и UV защита. Бaсейните от полистоун се изграждат като голяма вана от листов материал чрез заваряване. Това позволява изграждането им с различни форми и размери съобразени с интериора и желанието на клиента. Могат да бъдат комплектовани с разнообразни вградени стълби, седалки, хидромасажни устройства, насрещно течение, вградено осветление и др.. Конструкцията е носеща и не е необходимо допълнителна хидроизолация и вътрешна облицовка. Горния край на басейна може да завършва: с външен преливник, с бордови камък, с бордова тръба.Техническа информация

Материалът има високата степен на топлоизолация поради, което водата запазва дълго време своята температура. По дъното и стените се поставя допълнителна изолация от екструдиран полистирен. Това от своя страна води до намаляване на разходите за електроенергия, защото не нагряваме земята и бетона, а само водата. Това позволява използването му и в по-студени дни. Устойчивостта на материала на температурни промени, го прави добър за нашия климат.

Басейнът не се нуждае от използването на специални препарати при почистване. Добрите хигиенни качества на материала в съчетание с добра филтрираща система дават възможност, водата в басейна да се използва дълги години (4-5г.). Той е изключително гладък, но не се пързаля. Повърхността на полипропилена не позволява появяването и размножаването на водорасли и органични съединения. Лесно се почистват отлаганията на плажни масла и нечистотии по водолинията.

Друго предимство пред останалите басейни е спестяването на време и строителни материали – намалена арматура, по слаба марка бетон без пълнители за водоплътност, липса на кофраж, не се полага допълнителна облицовка.
Тази технология позволява направата на различни форми и размери, в зависимост от интериора на къщата и градината. Възможно е допълнително оформяне на разнообразни вградени детски басейни, стълби, седалки, кът за хидромасаж. По поръчка на клиента се изработват различни видове стълби- вътрешни, външни, прави и амфитеатрални. Благодарение на възможностите на полипропилена, може да се изпълнят и най-смелите фантазии на архитектите и дизайнерите, изграждайки реален басейн с оригинална форма. Тези басейни могат да се изградят в двора на къщата, в закрити помещения, а също така и на места с подпочвени води.

Снимки на видове стълби, седалки, детски басейни:


Офис на КОБО

1510 гр.София
ул. Христаки Павлович 15,
(на ъгъла с ул. Петрохан)

Тел./факс 02 945 40 07
моб. 0888 636 084
моб. 0888 493 306
E-mail:   

Facebook
» Контактна форма1510 София, ул.Васил Петлешков 20    Тел./факс +359(2)9454007     Моб. 0888 493306     E-mail:

КОБО-Б ООД 2018.    Всички права запазени