Производство на Басейни, Резервоари,    Биологични пречиствателни станции

"Кобо Б" ООД извърши зададените поръчки с голям професионализъм, спазвайки нашите изисквания и срокове на изпълнение. Успешната съвместна работа с фирма "Кобо Б" ООД ни дава основание да дадем висока оценка на обслужването и срока на изпълнение на поръчките и да я препоръчаме като коректен, надежден и компетентен партньор.

Георги Герганов,
Управител Стимекс ООД

Продукти от КОБО


Басейни от полипропиен по поръчка от КОБО-Б

Изграждането на басейн от полипропилен е един от съвременните начини за построяване на плувен басейн. Не всички собственици на вили и къщи имат желанието да притежават басейн от фибростъкло, които има шаблонна форма или бетонен басейн. В такъв случай, може да изградите басейн от полипропилен. Около 70% от европейците ползват полипропиленови басейни. Технологията на производство е различна от изграждането на бетонен басейн. Изграждането на басейн от полипропилен е в рамките на 2 до 4 седмици.
Строителната подготовка за вграждане се състои от оформяне на изкоп, с 40-50 см по-широк от вътрешния размер на басейна. Дълбочината на изкопа зависи от тази на басейна и начина на вграждане. За основа се излива бетонна армирана плоча с дебелина 10-15 см. Върху нея се полага екструдиран полистирен за намаляване на топлинните загуби и поемане на евентуални неравности на терена. Препоръчваме между отделните ребра на басейна да се положи екструдиран полистирен за да се намалят топлинните загуби и по стените на басейна. В изкопа се спуска готовият окомплектован басейн (с монтирани дюзи, скимери, сифони, подводни осветления, уреди за насрещно течение, хидромасаж и др. ), в зависимост от желанието на клиента. Фиксира се горния ръб. Стените на басейна (между изкопа и ваната) се изливат от земновлажен бетон постепенно като етапите са следните: басейна се пълни 20-30 см с вода и след това се засипва отвън 20-30 см. На следващият ден се пълни с още 20-30 см вода и се бетонира на същата височина и т.н.... При засипването бетонът не трябва да се вибрира, за да не се деформират стените на басейна. Пречиствателните съоръжения на басейна се монтират в шахта от бетон или полипропилен.
Полипропилена PP има много добри характеристики като материал. Световните експерти по най-новите технологии и дизайн го наричат "цар на пластмасата" . Едно от предимствата на тези басейни е тяхната топлоизолация. Полипропиленовият басейн може да издържи доста сериозни температурни промени. Чрез инсталирането на отоплителна система и изграждането на телескопично покривало вие ще имате възможност да плувате дори при отрицателни температури. Допълнителната изолация на дъното и стените дава възможност за повишаване на температурата на водата. Басейните от полипропилен имат голямо разнообразие на геометрични форми и дълбочини. Предимствата на този вид басейни са следните:

  • Лесен и бърз монтаж.
  • Гланцирана повърхност.
  • Възможност за извършване на монтаж на басейна във помещение.
  • Добра топлоизолация.
  • Лесна поддръжка на басейна.
  • Екологично чист материал.
  • Разнообразие на формите.

За повече информация:   www.kobo.bg/pools.php
Офис на КОБО

1510 гр.София
ул. Христаки Павлович 15,
(на ъгъла с ул. Петрохан)

Тел./факс 02 945 40 07
моб. 0888 636 084
моб. 0888 493 306
E-mail:   

Facebook
» Контактна форма1510 София, ул.Васил Петлешков 20    Тел./факс +359(2)9454007     Моб. 0888 493306     E-mail:

КОБО-Б ООД 2018.    Всички права запазени