Производство на Басейни, Резервоари,    Биологични пречиствателни станции

"Кобо Б" ООД извърши зададените поръчки с голям професионализъм, спазвайки нашите изисквания и срокове на изпълнение. Успешната съвместна работа с фирма "Кобо Б" ООД ни дава основание да дадем висока оценка на обслужването и срока на изпълнение на поръчките и да я препоръчаме като коректен, надежден и компетентен партньор.

Георги Герганов,
Управител Стимекс ООД

Продукти от КОБО


Препарати за почистване на басейн от КОБО-Б

Дори когато водата в басейна е чиста и прозрачна, в нея все още може да има вируси и бактерии, които разпространяват болести и зарази. Това именно, е една от главните причини за необходимостта от дезинфекция на водата до пълното унищожаване на всички микроорганизми. Когато към водата се добави хлор, част от него премахва замърсителите, а останалата част остава в басейна под формата на остатъчен хлор, който е готов да реагира срещу нови замърсители, внесени от къпещите се, вятъра и.т.н.Този хлор се нарича Свободен Остатъчен Хлор.За да се постигне добра дезинфекция, стойността на Свободния Остатъчен хлор във водата трябва да се поддържа в границите 0,5-2гр/куб.м. Вода.
Необходимостта от добавяне на хлор варира зависимост от температурата, слънчевата светлина и броя на къпещите се. Ето защо е необходимо да се измерва нивото на хлора ежедневно с помощта на тестер за хлор и рН.

Третиране на водата

За да имате кристално чиста и дезинфекцирана вода, препоръчваме следното третиране:

Първоначално третиране
Извършете шоково хлориране с CTX200/GR с доза 15гр/куб.м., като го добавите директно в скимерите или компенсаторния резервоар на вашия басейн. За да бъде завършено първоначалното третиране, добавете препарат против водорасли"алгецид" CTX500/S (1л/100куб.м.) или СТХ60-"алгецид с изсветлител" (2л/100куб.м.)
Поддържащо третиране
Най-лесният начин за поддръжка на водата е с помощта на Триплекс таблети, съдържащи хлор, алгецид и коагулант СТХ392 (1 табл./7куб.м. седмично). Таблетите се поставят в скимерите или в кошче за хлор. Системно да се проверяват таблетките и да се поставят нови след пълното им разтваряне.

 

 
Офис на КОБО

1510 гр.София
ул. Христаки Павлович 15,
(на ъгъла с ул. Петрохан)

Тел./факс 02 945 40 07
моб. 0888 636 084
моб. 0888 493 306
E-mail:   

Facebook
» Контактна форма1510 София, ул.Васил Петлешков 20    Тел./факс +359(2)9454007     Моб. 0888 493306     E-mail:

КОБО-Б ООД 2018.    Всички права запазени